X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Expert - Kiev și Washington intenţionează să "elibereze Ucraina" de Donbas

18 aug. 2015,, 10:35   Externe
5708 2

Foto: karadeniz-press.ro

Potrivit profesorului Stephen Cohen, politicienii ucraineni și americani au început să realizeze că armata ucraineană nu va reuşi să învingă rebelii din DNR și LNR.

Istoricul american sugerează că în ultimele luni politicienii de la Kiev și Washington atunci cînd discută despre conflictul din Donbas tot mai des se gîndesc că ar fi mai simplu ca Ucraina să detaşeze regiunea de est. Deoarece să se asigure de sprijinul populației din regiunile Donețk și Lugansk guvernarea ucrainean nu poate şi nu va putea niciodata. În plus, parlamentarii înțeleg că Donbasul este teritoriul unde trăieşte populaţia vorbitoare de limba rusă, iar Rusia spiritual le este mai aproape.

"Politicienii acum reflectă, nu ar fi oare mai uşor dacă Ucraina - în cadrul NATO sau ca aliat NATO – va scăpa de Donbas? La urma urmei, acolo trăiesc mulţi ruși și economia regiunii a fost întotdeauna legată de Rusia. Ei gîndesc astfel: dacă Kievul nu poate cîștiga inimile și mințile oamenilor din regiune, ar putea fi mai ușor să "scape" de această parte a țării", - consideră Stephen Cohen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?