X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4029

Congresman american: Moldova va beneficia de susținerea SUA cu anumite condiții

17 aug. 2015,, 15:57   Politică
3903 6

Congresman american: Moldova va beneficia de susținerea SUA cu anumite condiții
Foto: presedinte.md

Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijinul Statelor Unite, cu condiția continuării reformelor și ameliorării situației din sfera financiar-economică. Declarația a fost făcută de congresmanul american Steve Chabot, președinte al Comisiei pentru Businessul Mic, în cadrul unei întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, notează NOI.md.

Totodată, Chabot a vorbit despre necesitatea remedierii situației din sistemul judecătoresc.

„Vizita mea este parte a unui turneu care cuprinde Republica Moldova, Letonia, Ungaria și Estonia. Faptul că am început șirul vizitelor cu țara dumneavoastră arată atenția deosebită și susținerea pe care SUA o acordă Moldovei în parcursul său european”, a spus Steve Chabot.

Cei doi oficiali au abordat și problema independenței energetice a Republicii Moldova față de Rusia. Nicolae Timofti l-a informat pe congresman despre stadiul lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Chișinău, care se desfășoară cu sprijinul României și al Uniunii Europene. În cadrul discuțiilor a fost examinată și problema securității regionale.

Nicolae Timofti i-a mulțumit oficialului american pentru implementarea cu succes a Programului „Compact”, în rezultatul căruia au fost construite drumuri și sisteme de irigare. Președintele și-a exprimat speranța că acest program va avea continuitate în țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?