Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Armata ucraineană începe ofensiva pe toate fronturile

10 aug. 2015,, 16:35   Externe
18823 14

Foto: nr2.ru

În ciuda eforturilor depuse de negociatori, întîlnirile periodice și consultările cu privire la soluționarea pașnică a situației din zonă, luptele în zona de contact dintre rebeli și armata ucraineană devin zi de zi tot mai intense. Astăzi putem spune cu siguranţă că tot ce se întîmplă în Donbas, confirmă în mod clar că, în viitorul apropiat Ucraina va începe o ofensivă pe scară largă împotriva autoproclamatelor republici.

Situația cea mai critică este acum în Gorlovka. Deja de trei zile localitatea este supusă unor tiruri intensive de artilerie din partea armatei ucrainene. Dacă anterior atacurile aveau loc doar noaptea, acum acestea continuă și în timpul zilei. Se încearcă izolarea localităţii de comunicaţiile cu Doneţk, precum şi privarea de apă și lumină.

Acest lucru se întîmplă pe toate fronturile, nu este oexcepție nici direcția Mariupol, unde la sfîrșitul săptămînii trecute au avut loc lupte înverşunate. Situația în LNR nu diferă cu mult de situația din DNR. Aici, de asemenea, se observă activitatea crescută a unităților ucrainene în zona liniei de demarcație.

Această agravare a situaţiei a fost prezisă de o serie de analiști militari, care au prognozat o escaladare a ostilităților la sfîrșitul primei jumătăţi a lunii august. S-a vehiculat atunci că inițiatorii escaladării conflictului vor fi rebelii, obosiţi de bombardamentele constante a orașelor lor. Dar s-a întîmplat exact contrariul.

Farsa cu retragerea tehnicii militare de pe poziţii a luat sfîrşit. Toate unitățile militare implicate în conflictul armat s-au întors la pozițiile lor în capacitate de luptă deplină. Acest lucru înseamnă că situația s-a tensionat la limită şi în viitorul apropiat sînt de așteptat lupte pe scară largă undeva la marginea Donbasului. Deși armata ucraineană înaintează pe toată linia frontului, ea nu va fi capabilă să străpungă toată linia de apărare. Probabil, va avea loc o încercare de a încercui Gorlovka și a împinge rebelii de pe direcţia Mariupol spre granița cu Rusia. Şi desigur, Peski şi Avdeevka.

Nu înzadar Poroșenko petrece consilii militare și nu vorbeşte la ele despre acordurile de la Minsk. Kievul pregătește faza acută, care urmează să fie finalizată pînă în luna octombrie, deoarece soldații ucraineni aşa şi nu s-au învățat să lupte toamna. Dacă ofensiva va avea loc, acesta va fi masivă. Kievul va arunca în luptă unitățile pregătite pe drata "acțiunii" acordurilor de la Minsk, care pot cauza o mulțime de probleme rebelilor. Dar situația nu este de fapt atît de critică încît apărare - nu a avansa. Avînd în vedere talentele militare generali din Ucraina, de la sfîrșitul toamnei vom aștepta cazanul următoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?