Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Salvatorii avertizează despre pericolul folosirii polistirenului pentru izolarea termică a caselor

6 aug. 2015,, 17:00   Societate
4696 1
Спасатели: использовать пенопласт для термоизоляции опасно
Foto: blogspot.com
Specialiştii Serviciului Protecţiei Sociale şi Situaţiilor al Ministerului de Interne îi avertizează pe proprietarii de apartamente din blocurile locative despre pericolul folosirii polistirenului pentru izolarea termică a locuinţelor, relatează Infotag.

Expertul Serviciului Denis Maşaev a spus într-o conferinţă de presă că acest pericol a fost confirmat de ultimul incendiu de la etajul patru al unui bloc cu multe etaje din Chişinău.

"La balcon au fost lăsate materiale de construcţie, care s-au aprins. Focul s-a răspîndit pe polistiren şi a prejudiciat apartamentul de la etajul de sus. Pompierilor le este dificil să stingă asemenea incendii, din cauza emisiilor toxice. Tragedii în spaţiile în care la construcţie sau folosit polimeri în ultimii ani s-au înregistrat în Rusia şi Azerbaidjan", a menţionat el.

Specialistul Serviciului Vasile Gaşper a menţionat că, din iulie 2014, în Moldova există norme de construcţie şi reamenajare, aşa-zisele "Reguli de protecţie anti-incendiu a clădirilor şi construcţiilor".

"Ei interzic lipirea polimerilor de izolare pe exteriorul clădirilor mai înalte de 28 de metri. În clădirile mai mici de 28 de metri se permite folosirea materialelor polimere, dar cu restricţii obligatorii – pe perimetrul izolatorului trebuie să fie o bandă de protecţie de 25 cm", a menţionat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?