X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dumitru Diacov îndeamnă colegii din AIE-3 la o cooperare cu PCRM

1 aug. 2015,, 10:00   Politică
4723 4
Дьяков призвал коллег по АЕИ-3 к сотрудничеству с ПКРМ
Foto: noi.md
Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PD), Dumitru Diacov, îndeamnă colegii din Alianţa pentru Integrarea Europeană (AIE) 3 la cooperare cu Partidul Comuniştilor din RM (PCRM) pentru formarea unei majorităţi parlamentare stabile.

În discursul susţinut în parlament la încheierea sesiunii parlamentare de primăvară-vară, Dumitru Diacov a declarat că AIE-3, compus din 52 de deputaţi, "este o problemă pentru ţară."

"Îmi amintesc cum în calitate de preşedinte al PCRM, Vladimir Voronin a propus să începem să cooperăm. I-am spus că sunt gata să negociez şi să îi cer lui Mihai Ghimpu (preşedinte PL - "I"), la fel să înceapă un dialog. Alianţa din 52 de deputaţi este o mare problemă pentru Moldova. Trebuie să gasim un compromis comun şi să începem să lucrăm", consideră preşedintele de onoare al PDM.

Potrivit lui Dumitru Diacov, părţile trebuie să se unească în jurul unui program de acţiuni guvernamentale. El şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea Parlamentului, declarând că sesiunea parlamentară ar trebui să servească drept un exemplu.

În prezent, Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Partidul Democrat deţin 52 din cele 101 de locuri în Parlament, ceea ce înseamnă, că parlamentul devine nefuncţional dacă doi deputaţi lipsesc de la şedinţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?