Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Poroşenko a promis că va face dreptate în cazul prăbuşirii avionului MH17

31 iul. 2015,, 16:15   Externe
4795 26

Foto: ruvr.ru

Rusia s-a opus creării unui tribunal special, care să ancheteze prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei, dar oficialii de la Kiev promit rudelor pasagerilor că lucrurile nu se vor opri aici.

În context, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promis că se va face dreptate în acest caz, chiar dacă Rusia şi-a exercitat dreptul de veto în privinţa unei rezoluţii în Consiliul de Securitate al ONU, scrie evz.ro.

„Vinovaţii trebuie pedepsiţi. Este datoria noastră faţă de victime şi familiile lor”, a precizat Poroşenko.

Ucraina acuză Rusia că a furnizat rebelilor proruşi din estul Ucrainei racheta ce ar fi doborît zborul Malaysia Airlines în iulie 2014. Toţi cei 298 de pasageri ai Boeing-ului 777, care asigura legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, au murit. Rusia, însă, dă vina pe armata ucraineană. Rezultatele unei anchete efectuate de Olanda urmează a fi publicate în octombrie.

Rezoluţia Consiliului de Securitate a fost propusă de Malaysia, Australia, Olanda, Belgia şi Ucraina. La vot s-au abţinut China, Venezuela şi Angola. Înaintea votului, cele 15 ţări membre au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor.

Ministrul malaysian al Transporturilor, Liow Tiong Lai, a declarat în faţa Consiliului, că votul trimite un mesaj periculos de impunitate autorilor acestei crime oribile. Şi ambasadoarea SUA la ONU, Samantha Power, a menţionat că „niciun veto nu va sta în calea investigării acestei crime atroce, pentru a fi judecată”.

Reamintim că liderul rus Vladimir Putin consideră că înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru investigarea accidentului MH17 este inoportună. Declaraţia a fost făcută în timpul unei discuţii telefonice cu premierul olandez Mark Rutte.

Potrivit liderului de la Kremlin, această decizie a Olandei nu este necesară. Totodată, precizăm că un oficial rus a respins apelurile pentru înfiinţarea unui tribunal ONU pentru a-i judeca pe cei responsabili de doborîrea avionului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?