X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Culoarea neagră a cernelii în atestat – parte a reformei educației?

29 iul. 2015,, 18:00   Societate
5213 0
Черный цвет чернил в аттестате – часть реформы образования?
Foto: kp.ru
Unii utilizatori ai rețelelor de socializare sînt indignați de pretextele folosite de membrii comisiilor de admitere pentru a elimina candidații la studii, relatează NOI.md.

„Astăzi m-am ciocnit cu următoarea problemă. Am mers cu fiica la Comisia de admitere de la Colegiul de Medicină. Am vrut să depunem actele pentru admitere. Verificînd atestatul, un membru al Comisiei ne-a comunicat că sînt probleme cu el. Se pare că, potrivit hotărîrii Ministerului Educației, este interzisă semnarea în atestatul de studii cu pix albastru sau de altă culoare (fiica a semnat cu pix albastru). Este permisă completarea atestatului doar cu pix negru!!! Am întrebat: «De ce? Care este logica?» Nimeni nu a putut să-mi răspundă. Așa se cere. Categoric. M-am mirat mult. Pînă acum nu pot înțelege cine și în ce scop a emis o astfel de hotărîre. Acum trebuie să mergem la școală și să cerem să ni se elibereze un alt atestat. Iar în el toți (directorul, șeful de studii, profesorii, elevul) trebuie să semneze neapărat cu pix negru! Poate aceasta este o parte a reformei învățămîntului?”.

Solicitat de NOI.md, reprezentantul Ministerului Educației a răspuns că „la capitolul perfectarea, evidența și păstrarea actelor de studii Ministerul Educației a emis Ordinul intern nr.261 din 28.04.2015. Ordinul poate fi găsit pe pagina oficială a Ministerului. Acest document nu a fost publicat în Monitorul Oficial. În instrucțiunea aprobată nu există nicio restricție în ceea ce privește folosirea unei anumitei culori a pixului (cernelii) pentru semnarea atestatelor de studii. Reprezentantul Ministerului Educației Alexandru Trubca a comunicat că, pentru a primi răspunsuri la întrebări, cetățenii pot apela numărul de telefon 022-232707.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?