Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

ASEM – universitatea cu cele mai multe dosare de admitere acumulate

22 iul. 2015,, 17:14   Societate
5383 1
Экономическая академия – лидер по числу заявок на поступление
Foto: wikimapia.org
Admiterea pentru anul universitar 2015-2016 a început la 20 iulie. Pînă în prezent absolvenții au făcut coadă la comisiile de admitere la universitățile din Moldova. Conform datelor statistice după 3 zile de admitere, cele mai multe dosare au fost depuse la Academia de Studii Economice a Moldovei, informează Noi.md.

Astfel, peste 1600 de dosare au fost depuse la ASEM, iar cea mai solicitată Facultate este cea de Finanțe. Cu 1500 dosare depuse, pe locul doi se află Universitatea tehnică. Aici printre specialitățile cele mai solicitate se numără „arhitectura”, „Tehnologiile informaționale”, „Ingineria și managementul calității”.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice pînă acum a primit 116 dosare. Cei mai mulți studenți optează pentru specialitățile: „Regie film și TV”, „Coregrafie”, „Actorie”. Specialitatea „Dirijare” se bucură de un succes mai mare anul acesta – 6 dosare, comparativ cu anul trecut.

Academia „Ștefan cel Mare” pînă astăzi a acumulat circa 400 de solicitări. În jur de 130 de dosare au fost depuse și la Universitatea Cooperatist-Comercială. Printre cele mai solicitate sînt specialitățile „Economie și administrare” și „Contabilitate”.

La Academia de Administrare Publică de pe lîngă Președintele Republicii Moldova au fost depuse 51 de dosare, dintre care la Facultatea Administraţie Publică – 12 cereri, iar la Management 11 cereri, acestea fiind 2 dintre specialităţile-lider pînă la momentul de față.

Admiterea la universități continuă pînă pe 28 iulie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?