Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Cîți copii ucraineni sînt înmatriculați în școlile din Chișinău

4 feb. 17:21   Capitala
2101 0

Primăria municipiului Chișinău asigură, în continuare, servicii educaționale pentru copiii refugiați din Ucraina!

În prezent, în școlile din Chișinău sînt înmatriculați 864 de elevi ucraineni, iar grădinițele municipale sînt frecventate de 270 de copii refugiați din țara vecină. Datele au fost prezentate de viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, în timpul emisiunii online „În Siguranță”. Potrivit Angelei Cutasevici, prin încadrarea copiilor refugiați în sistemul de învățămînt, municipalitatea asigură incluziunea lor socială și lingvistică, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„În prezent, în sistemul educațional municipal, în școli, avem 864 de copii din Ucraina înmatriculați. În grădinițe avem 270 de copii. Numărul acesta mare este o responsabilitate pentru noi, pentru că trebuie să le asigurăm un loc în școlile și grădinițele municipale. De aceea, depunem eforturi ca să acoperim toate cererile pe care le înaintează părinții. În cazul în care nu este loc într-o școală sau grădiniță recomandăm instituția din imediata apropiere. Prin oferirea serviciilor educaționale noi asigurăm incluziunea comunitară a refugiaților”, a spus viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, o mare parte dintre elevii ucraineni, care se află pe teritoriul municipiului Chișinău, își fac studiile online. De asemenea, copiii refugiați din Ucraina au acces la toate serviciile municipale extrașcolare.

„Avem mulți refugiați și în sistemul non-formal, pentru că sînt foarte mulți care învață online. Respectiv, cumulativ de la începutul războiului am avut peste 2000 de copiii care au beneficiat de toate tipurile de servicii non-formale, fiind vorba de biblioteci, centre de zi, centre extrașcolare, tabere”, a explicat Angela Cutasevici.

3
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?