Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Lacurile capitalei sînt contaminate în continuare. Scăldatul este interzis

21 iul. 2015,, 17:45   Capitala
3014 0
Столичные озера опасны. Купание запрещено!
Foto: mold.su
În urma evaluării din luna curentă a calități apelor lacurilor capitalei, starea acestora rămîne în continuare nesatisfăcătoare, fiind depistate bacterii, informează Noi.md.

„Conform rezultatelor investigațiilor de laborator din 13 iulie, calitatea apei din lacurile «Valea Trandafirilor», «Valea Morilor», «Vatra» și r. Nistru se încadrează în clasele de calitate IV, V după parametrii microbiologici și chimici. Astfel, toate cele șase lacuri – Valea Trandafirilor, Rîșcani, La Izvor, Valea Morilor, Vatra și r. Nistru – nu corespund cerințelor sanitare. Mai mult, nu se recomandă a fi utilizate în scopuri de agrement” ne-a declarat pentru Noi.md, medicul igienist al Centrului de Sănătate Publică, mun. Chișinău, Livia Mazur.

Potrivit sursei citate, pe 17 iulie a fost depistat Vibronul cholerae NON 01 în probele de apă prelevate din r. Nistru. Scăldatul în lacurile poluate cu microorganisme prezintă riscul de a contacta maladii infecțioase cum este hepatita virală A, meningita seroasă, bolile diareice acute, bolile de piele. Contactul direct cu nisipul poluat de pe plaje poate favoriza apariția unor asemenea maladii parazitare ca ascaridioza, toxocaroza.

Specialiștii recomandă evitarea odihnei în zonele poluate, respectarea recomandărilor de pe panourile informative din zonele de agrement, dar şi a igienei personale, iar după băile de soare să facem duș. Scăldatul în bazinele poluate nu se recomandă!
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?