X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Kremlinul începe pregătirile pentru includerea Donbasului în componenţa Rusiei, politolog

21 iul. 2015,, 12:30   Externe
6431 14

Foto: infobiz.md

Dovada că Moscova se pregătește pentru includerea Donbasului în Rusia este informaţia apărută în presă cu privire la pregătirea eliberării în masă de pașapoarte rusești în Donețk și Lugansk. Acest lucru a fost declarat de către analistul politic ucrainean Evgheni Jerebeţki, informează dnr24.su.

"Este același model pe care l-au practicat în Crimeea și Transnistria. Iniţial se eliberează pașapoarte, folosind situația economică și politică dificilă, iar oamenii tind să le obțină. În Transnistria oamenii au cîte trei pașapoarte. Apoi sînt chemaţi provocatorii, aşa cum a fost în Donbas, Harkov sau Odesa și se pune problema protecției cetățenilor ruși. Este un scenariu simplu, practicat încă în anii 1918-1919 – erau create careva guverne și apoi mergeau să le elibereze. Acum Rusia spune că, în Donbass nu sînt trupe ruseşti, acolo se află voluntari și așa mai departe. Iar dacă acolo vor fi cetățeni ruși, aceştia vor trebui protejaţi de fasciştii ucraineni și vor putea fi trimise oficial trupe. Aceasta este o mișcare strategică", - a spus expertul ucrainean.

În opinia sa, autoritățile de la Kiev pot opri eliberarea de pașapoarte rusești în Donbas numai prin mijlocirea Occidentului.

"Dacă Ucraina va fi în măsură să rezolve problema cu Donbasul, iar comunitatea internațională va elimina de acolo Rusia, cei care au primit pașapoarte rusești nu vor fi admişi în serviciul public, nu vor vota, nu vor participa la mișcările politice și așa mai departe. Dacă nu, este posibilă trecerea în masă la cetățenia rusă, deoarece aceasta va permite copiilor să studieze în Rusia și altele", - a recunoscut Jerebeţki.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?