X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Tapiola despre presupusele delapidări de fonduri europene în Moldova

17 iul. 2015,, 13:47   Politică
6960 5

Tapiola despre presupusele delapidări de fonduri europene în Moldova
Foto: noi.md

Uniunea Europeană nu deține deocamdată dovezi că o parte dintre fondurile europene acordate Republicii Moldova ar fi fost furate. Declarația aparține șefului delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV. Demnitarul european a precizat că, dacă vor fi depistate anumite nereguli în privința modului în care se cheltuiesc banii europeni în țara noastră, finanțările vor fi suspendate, informează NOI.md.

„Nu avem dovezi că fondurile din suportul bugetar din partea UE ar fi fost furate. Sigur, noi am putea să punem anumite întrebări legate de modul în care se dezvoltă sistemul bugetar. Vă asigur că, în cazul în care există dovezi din oricare surse, în orice parte a calculului nostru de plată, dacă există dovezi de lipsă de onestitate sau de furt de fonduri, primul lucru va fi să suspendăm finanțarea, să investigăm și să încercăm să soluționăm problema”, a precizat Pirkka Tapiola.

Oficialul a mai explicat că poartă personal responsabilitate pentru toate sumele de bani alocate autorităților moldovenești de către UE.

„Port responsabilitate juridică personală în fața Curții Europene de Audit, pentru alocarea tuturor fondurilor, pentru că îmi pun semnătura pe aceste documente. În esență, sînt responsabil și în fața contribuabililor care ne plătesc salariile, de aceea sîntem foarte atenți la faptul cum se folosesc acești bani”, a adăugat Tapiola.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?