Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Germania a propus crearea unui fond privat pentru redresarea Ucrainei

11 apr. 14:45   Externe
2204 0

Germania face presiuni în rîndul partenerilor din UE pentru crearea unui nou fond de investiții care să sprijine investițiile private în Ucraina pentru a contribui la rezolvarea costurilor uriașe ale reconstrucției postbelice.

Despre acest lucru relatează RBC-Ucraina cu referire la Euractiv. Fondul este una dintre cele 15 priorități aprobate de guvernul german pentru a încuraja investițiile private în reconstrucția postbelică a Ucrainei, în vederea pregătirii unei conferințe internaționale a donatorilor care va avea loc la Berlin.

"Banii publici nu vor fi suficienți, vom avea nevoie și de investitori privați", a declarat ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze.

Potrivit ultimelor proiecții ale Băncii Mondiale, Ucraina va avea nevoie de aproximativ 486 de miliarde de dolari pentru a compensa daunele cauzate de război.

Potrivit lui Schulze, încurajarea investițiilor din partea întreprinderilor din Ucraina este una dintre prioritățile principale ale Conferinței privind redresarea Ucrainei 2024, care va avea loc în Germania la 11 iunie.


Fondul propus de Germania ar urma să furnizeze capital de la donatori de stat pentru a atenua riscurile și pentru a sprijini "proiecte de investiții private la scară largă în sectoare-cheie, cum ar fi energia, infrastructura".

3
2
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?