Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Boțan: Vlad Filat culege roadele politicii pe care a promovat-o alături de Ghimpu și Plahotniuc

17 iul. 2015,, 10:57   Politică
8499 13

Boțan: Vlad Filat culege roadele politicii pe care a promovat-o alături de Ghimpu și Plahotniuc
Foto: abcnews.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar trebui să-și ceară scuze de la rudele sale, dacă le consideră nevinovate, fiind conștient de faptul că sînt victimele politicii pe care el însuși a promovat-o anterior. Opinia aparține directorului Asociației ADEPT, Igor Boțan, și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Interpol”, de la TV7, informează NOI.md.

Analistul politic se arată convins că acțiunile organelor de drept în raport cu rudele liberal-democratului sînt rezultatul politizării instituțiilor de stat de către Vlad Filat, Mihai Ghimpu și Vlad Plahotniuc.

„Asta e nu doar drama lui Vlad Filat, dar și a noastră, a cetățenilor. Acum, Vlad Filat culege roadele politicii pe care a promovat-o alături de domnii Ghimpu și Plahotniuc, de politizare a instituțiilor de ocrotire a normelor drept. El a făcut o declarație foarte interesantă, a vrut să ne convingă de un anumit stoicism, că în virtutea presiunilor care se fac asupra rudelor sale, el rezistă și va fi unul dintre cei care formează alianța așa-zisă proeuropeană. Eu în locul lui mi-aș cere scuze de la rude, dacă aș pretinde că sînt nevinovate, și, din cauza politicilor pe care le-am promovat, rudele mele acum ar fi încătușate și închise”, a precizat Igor Boțan.

În opinia analistului politic, toate manevrele politice care au loc în Republica Moldova se întîmplă de o manieră haiducească și doar liderii pot pune capăt acestor răfuieli.

„Plahotniuc este haiduc și rezolvă lucrurile haiducește. Dacă el este arhitectul a aceea ce se întîmplă azi în Moldova, eu cred că lucrurile sînt destul de triste. Nu văd de ce Vlad Filat nu poate spune «gata, eu nu mai vreau ca rudele mele să fie victimele unui regim pe care tot eu l-am construit». Nici Mihai Ghimpu, care promite în permanență să lupte pentru drepturile cetățenilor, nu întreprinde nimic. Eu aștept ca acești oameni să iasă la rampă și să spună că așa nu se mai poate, pentru că asta este o mașină care ne va toca pe toți, inclusiv pe noi ca societate”, a punctat Igor Boțan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?