Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

De ce a fost sistată greva rutei nr.119

2 iul. 2015,, 12:55   Societate
2807 0
Почему прекращена забастовка маршрута №119?
Foto: kp.md
Ieri, 1 iulie, conducătorii microbuzului nr.119 din capitală au inițiat greva, refuzînd să iasă pe rută, relatează NOI.md.

Reamintim că Primăria municipiului Chișinău a restabilit ruta doar la 2 iunie, transmițînd-o în gestiunea temporară a Companiei „Citius Grup” SRL. Deoarece perioada de trecere a durat două săptămîni, în realitate ruta și-a inițiat activitatea de la 15 iunie. Și șoferii rutelor s-au confruntat cu situația în care în itinerar există un tronson problematic, în care ei nu au pasageri, deoarece ruta lor coincide cu încă cîteva. Deoarece ei au suportat pierderi, au fost nevoiți să recurgă la această acțiune de protest. Inițial Direcția Transportului a Primăriei capitalei a promis să adopte o decizie timp de 15 zile și a amenințat cu rezilierea contractului cu administratorul dacă greva va dura mai mult de trei zile.

Se poate de spus că s-a produs un miracol: de obicei serviciile orășenești nu reacționează atît de prompt la problemă. Viceadministratorul SRL „Citius Grup” Viorel Afteni a comunicat special pentru NOI.md că a fost identificată soluția acestei probleme: de pregătește dispoziția primăriei cu privire la schimbarea rutei nr. 119 și revenirea la cea inițială. De aceea peste o oră și jumătate – două greva va lua sfîrșit și microbuzele vor ieși pe rută.

Modificarea ține de tronsonul itinerarului, cînd microbuzele coteau de pe str. Sarmizegetusa pe str. Minsk, iar apoi circulau pe șoseaua Muncești și ieșeau pe bul. Gagarin. Începînd cu a doua jumătate a zilei de 2 iulie ruta nr.119 va ieși de pe str. Sarmizegetusa pe str. Decebal, iar apoi – pe bul. Gagarin, și conform itinerarului stabilit, se va deplasa spre sectorul Rîșcani. Și retur – la fel.

„Această decizie va fi nu numai în beneficiul nostru, ci și a pasagerilor care au circulat cu ruta nr.119”, a spus Viorel Afteni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?