Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Socialiștii, nemulțumiți de activitatea mai multor ministere

2 iul. 2015,, 11:11   Politică
2345 3

Socialiști, nemulțumiți de activitatea mai multor ministere
Foto : vedomosti.md

Deputații PSRM au solicitat astăzi invitarea miniștrilor Finanțelor, Educației și Sănătății pentru a da explicații în plenul Parlamentului. Motivul invocat de fracțiune ține de cîteva probleme stringente, semnalate în societate. Propunerile au fost însă respinse de majoritatea parlamentară, informează NOI.md.

Potrivit deputatului Corneliu Furculiță, Guvernul ar avea datorii la plata salariilor și prestațiilor sociale, din care cauză a cerut organizarea unor audieri în problema executării bugetului de stat, pentru primele cinci luni ale anului curent.

Un alt demers se referă la rezultatele sesiunii din acest an a examenelor de Bacalaureat. Potrivit socialiștilor, rata de promovabilitate a examenelor este extrem de scăzută, lucru ce demonstrează că sistemul educațional trece printr-o criză profundă. „Peste 46 % dintre absolvenți nu au reușit să le susțină, iar media este sub nota 6”, a precizat socialista Marina Radvan.

Socialiștii s-au arătat deranjați și de problema asigurării cu medicamente a instituțiilor medico-sanitare publice. Liberal-democratul Vladimir Hotineanu a dat, însă, asigurări că situația complicată din acest sector s-a aplanat. „De astăzi se încep intervențiile chirurgicale programate”, a anunțat Hotineanu.

Precizăm că, acum cîteva zile, mai multe operaţii programate la Spitalul Clinic Republican au fost anulate din cauza lipsei de anestezici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?