X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Problema refugiaţilor din Ucraina, examinată la Ştefan Vodă

27 sep. 2022,, 22:30   Societate
2217 0

Pe 26 septembrie 2022, la Ştefan Vodă a avut loc ședința conducerii raionului, primarilor și asistenților sociali comunitari din raion, cu reprezentanții Organizației World Vision și reprezentanții Programului Alimentar Mondial (WPF), program sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) coordonat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS). Discuțiile au vizat două direcții prioritare.

Primul subiect abordat a fost informarea celor prezenți despre prelungirea înregistrării în runda a IV-a, pînă în data de 01 octombrie 2022, a persoanelor care găzduiesc refugiați din Ucraina și modul în care aceste familii pot primi ajutor financiar.

Al doilea subiect s-a referit la un nou proiect care presupune asistență financiară pentru familiile vulnerabile în sezonul de iarnă. Proiectul se află acum la etapa colectării informațiilor, propunerilor, problemelor de la reprezentanții APL de nivelul I, cei care nemijlocit cunosc situația reală din teritoriu.

Nicolae Arnaut, coordonator de proiect Word Vision, a dat asigurări că toate propunerile colectate la aceste runde de întîlniri cu reprezentanții APL din toată țara, ulterior vor fi discutate cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale în scopul stabilirii unui mecanism clar de acordare a ajutoarelor pentru familiile social vulnerabile, precum de a stabili criterii și indicatori clari în definitivarea familiilor social vulnerabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?