Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Moldova și Cehia își aprofundează cooperarea economică

30 iun. 2015,, 14:00   Economie
2454 0

Молдова и Чехия углубляют торгово-экономическое сотрудничество
Foto: travelask.ru

Prima ședință a comisiei interguvernamentale moldo-cehe pentru cooperare economică a fost convocată la Chișinău, transmite Noi.md. Potrivit Ministerului Economiei al RM, reuniunea Comisiei moldo-cehe pentru cooperare economică la nivel interguvernamental are loc în perioada 30 iunie-1 iulie. Partea moldovenească este reprezentată de ministrul adjunct al Economiei, Octavian Calmîc, iar delegația cehă este condusă de ministrul adjunct al Industriei și Comerțului din Cehia, Eduard Muricky.

Scopul Comisiei interguvernamentale este de a intensifica cooperarea economică dintre Moldova și Cehia. Examinarea și elaborarea unor acțiuni concrete vor fi făcute în contextul implementării Acordului de Liber Schimb dintre RM și UE.

În cadrul reuniunii vor fi puse în discuție aspecte ale cooperării în sectorul energetic, în domeniul construcției și reabilitării infrastructurii de transport, producției de mașini, industriei alimentare și infrastructurii post-recoltare, managementului deșeurilor etc.

De asemenea, părțile se vor referi la continuarea cooperării la nivel instituțional dintre Cehia și Republica Moldova în domeniul e-guvernării, standardizării, metrologiei și evaluării conformității, schimbului de bune practici și tehnologii de producere în diverse ramuri economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?