X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sturza: Încă două-trei scrutine „geostrategice” și se va alege praful din proiectul de țară Republica Moldova

29 iun. 2015,, 12:30   Politică
9781 23

Sturza: Încă două-trei scrutine „geostrategice” și se va alege praful din proiectul de țară Republica Moldova
Foto: noi.md

„Avem cel mai geostrategic primar din lume”, astfel a comentat fostul premier Ion Sturza rezultatul turului II al alegerilor locale în capitală, în urma căruia Dorin Chirtoacă a obținut cel de-al treilea mandat. Omul de afaceri s-a declarat dezamăgit de modul în care s-au repartizat voturile alegătorilor, precizînd că, dacă factorul geopolitic va fi determinant și la următoarele scrutine, „Republica Moldova va deveni o pradă mai ușoară a intereselor obscure”, informează NOI.md.

În opinia lui Sturza, niciunul dintre cei doi candidați la funcția de primar nu a meritat votul de încredere al locuitorilor capitalei.

„Ura! Avem cel mai geostrategic primar din lume! Deși au avut inițial candidați infinit mai buni ca manageri (Vasile Chirtoca) și infinit mai integri (Oazu Nantoi), chișinăuienii au ales în final dintre ai lor („rusca” Zinaida Greceanîi) și al nostru („europeanul” Dorin Chirtoacă). Pe fundalul tragediei grecești, moldovenii au dat dovadă de maturitate strategică și de cunoștințe profunde de geografie! Sîntem cu tine, Europa! Suplinim Grecia rătăcită! Deși a fost o alegere dintre un hîrb și o oală spartă… Greceanîi, lipsită de personalitate, incapabilă să demonstreze un minim de idei și acțiuni. Cu Dodon și Putin de gît… Chirtoacă, primar de opt ani al unui oraș cu o infrastructură la pămînt, transport maxi-taxi jegos, corupție cvasitotală, spații verzi acaparate de camarazii politici…”, se arată în comentariul lui Sturza.

Potrivit fostului premier, Republica Moldova riscă să se afunde și mai mult în probleme și să cadă pradă unor interese străine. „Încă două-trei scrutine «geostrategice» și se va alege praful din proiectul de țară Republica Moldova… Sau poate aceasta și se dorește? Cu cît mai rău, cu atît mai bine?! Moldova este o pradă mai ușoară a intereselor obscure, interne și externe, folosită pe post de fată de companie”, a adăugat Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?