X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Tulbure: Dorin Chirtoacă de opt ani ruralizează Chișinăul

17 iun. 2015,, 17:15   Societate
5926 2
Тулбуре: Дорин Киртоакэ восемь лет деурбанизирует Кишинев
Foto: omg.md
După ce a acces în turul doi la alegerile primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă a promis să continue reabilitarea și amenajarea străzilor capitalei. Numai că reprezentanții societății civile privesc sceptic proiectele actualului primar al municipiului, informează NOI.md.

Proiectele prezentate de Dorin Chirtoacă în cadrul turului doi al alegerilor locale din acest an le-a comentat pentru NOI.md activistul civic Alexei Tulbure, care anterior a reprezentat oficial Moldova în mai multe structuri europene.

„Nu pot să-mi amintesc din prima niciun proiect inițiat de actuala municipalitate care a fost dus la bun sfîrșit. Și asta în condițiile în care Dorin Chirtoacă se află la cîrma capitalei deja opt ani”, a menționat Alexei Tulbure.

„Primul lucru care îmi vine în memorie este stația de epurare. Ceva s-a făcut, ceva se curăță, se usucă, numai că putoarea nu a dispărut nicăieri, iar sistemul de epurare nu a fost construit pînă la capăt. Problema depozitării și prelucrării deșeurilor solide din Chișinău nu numai că nu a fost soluționată, Primăria nu anunță nici proiectele pentru soluționarea lor”, a spus Tulbure.

Activistul a menționat, de asemenea, că nu a fost încheiată nici optimizarea transportului public, iar măsurile care au fost întreprinse mai degrabă seamănă cu provocarea unui haos. Totodată, potrivit informației lui Alexei Tulbure, Primăria are cîteva pachete de propuneri din partea structurilor europene privind soluționarea mai multor probleme acute ale municipiului, însă ele se prăfuiesc pe poliță, deoarece implementarea acestora va lovi în buzunarul unor apropiați ai actualului primar general.

„Chișinăul este poluat în toate sferele. În oraș înfloresc construcțiile ilegale, care au un caracter de deurbanizare intenționată a capitalei. Are loc un proces de ruralizare – transformare a orașului în sat. Iar în cazul în care Dorin Chirtoacă va fi reales, nu există nicio șansă ca acest proces să fie stopat sau că prioritățile Primăriei se vor schimba”, afirmă Tulbure.

Principala problemă a actualului primar general, în opinia activistului, este indulgența față de corupție și lipsa de independență. „Anturajul lui Chirtoacă nu are ca scop dezvoltarea orașului. Profitînd de putere, ei doresc să fure și să se îmbogățească ilegal”, a conchis Alexei Tulbure.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?