X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Decizie luată la sediu de partid: Banca de Economii va fi naţionalizată

10 iun. 2015,, 16:56   Politică
4065 6

Foto: noi.md

Banca de Economii urmează a fi naționalizată, au anunțat liderii PLDM și PD astăzi, în urma ședinței Consiliului Alianței pentru Moldova Europeană. Potrivit lui Vlad Filat și Marian Lupu, BEM este o bancă de sistem, care are perspectivă și trebuie salvată, notează NOI.md.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat că propunerea va fi discutată și cu reprezentanții misiunii FMI, care vor veni săptămîna viitoare la Chișinău. „Propuneri sînt multe, speculații – și mai multe. Unii concurenți așa înțeleg să acumuleze voturi, prin aducerea unor acuzații gratuite la adresa oponenților. Poziția noastră este una solidară. Această bancă urmează a fi naționalizată, urmează a fi întreprinse toate măsurile necesare pentru ca această bancă să-și desfășoare activitatea mai departe. Cel mai important este ca decizia să nu fie bazată pe emoție. Este vorba de o bancă de sistem, care are perspectivă”, a precizat Filat.

Și președintele PD, Marian Lupu, a căzut de acord asupra necesității naționalizări BEM. În opinia lui, lichidarea băncii ar putea duce la stoparea investigațiilor, iar cei vinovați ar putea scăpa nepedepsiți.

„Cea mai potrivită formulă este reintrarea băncii în posesia statului sută la sută. Cel mai important argument este că, dacă banca va funcționa, asta va fi o motivație pentru ca investigația să fie dusă la bun sfîrșit. În al doilea rînd, vor fi păstrate sute de locuri de muncă în toată țara. În al treilea rînd, sînt peste un milion de cetățeni care au depuneri financiare la această bancă. Un asemenea statut ar fi o garanție pentru depunerile moldovenilor”, a spus Lupu.

Cei doi politicieni au precizat că decizia privind naționalizarea BEM a fost luată în mod solidar și consultată cu premierul Chiril Gaburici. Cu toate acestea, ultimul cuvînt îl va avea de spus Banca Națională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?