Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Gaburici: Condiția FMI la semnarea unui nou acord de împrumut pentru Moldova - Lichidarea celor trei bănci

9 iun. 2015,, 15:05   Economie
2911 2

Foto: protv.md

Una din condițiile Fondului Monetar Internațional privind semnarea unui nou acord de împrumut pentru Republica Moldova ar fi lichidarea celor trei bănci cu probleme - Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Despre acest lucru a declarat în această seară prim-ministrul Chiril Gaburici la emisiunea În Profunzime.

Potrivit lui Chiril Gaburici, noul acord de finanțare cu FMI urmează să fie discutat după alegerile locale, însă partidul care l-a desemnat pe Gaburici în funcția de prim-ministru, PLDM, nu este de acord cu această condiție, a mai menționat șeful Executivului.

”Sînt multe chestiuni pe care eu le vad altfel, dar dumnealui (n.red. Vlad Filat, liderul PLDM) le vede din poziția dînsului, pentru că el are mult mai mare experiență în spate decît eu am. Poate el vede alți pași pe care eu azi nu-i văd, că așa poate se se întîmple. Un exemplu a fost de exemplu băncile, la lichidarea lor. Aici nu coincide poziția. Este firesc să nu coincidă”, a declarat Chiril Gaburci.

De asemenea, șeful Executivului a menționat că este foarte important ca Moldova să semneze un nou acord de împrumut cu FMI, în caz contrar țara noastră ar putea intra în incapacitate de plată.

”Se discută mai mult despre diploma mea, despre ciorapi, în loc să ne preocupăm de problemele din sistemul bancar, la faptul ca Moldova poate intra în defalut. (...) Da, este necesar acest acord, altfel noi vom fi în situația în care va trebui să revedem numărul de angajați din fiecare instituție. Avem nevoie de acest acord, iar eu m-am angajat pentru a discuta cu toți partenrii politici. Va fi greu, dar sper că vom reuși”, a mai adăugat Chiril Gaburici.

Potrivit premierului, reprezentanții Fondului Monetar Internațional urmează să vină în Modova pentru a discuta despre noul acord de finanțare după alegerile locale din 14 iunie.

Amintim că FMI a prognozat în acest an pentru Republica Moldova o scădere a PIB-ului de 1%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?