X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Localitățile afectate de vîntul puternic din luna iulie vor primi ajutoare de la Guvern

18 oct. 2023,, 16:52   Societate
1518 0

Peste 750 de mii de lei vor fi alocate, din fondul de rezervă al Guvernului, pentru lichidarea consecințelor provocate de vîntul puternic din data de 25 iulie anul curent.

Un proiect în acest sens a fost aprobat miercuri, 18 octombrie, de Cabinetul de miniștri, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Bunurile sub formă de foi ondulate pentru acoperiș, țiglă metalică și cherestea urmează a fi transportate în localitățile afectate de ploile torențiale și rafalele de vînt din raioanele Edineț, Dondușeni și Drochia.

În vederea intervenirii operative a statului pentru susținerea populației, pe lîngă unitățile de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în procesul de transportare a bunurilor au fost antrenate suplimentar și unități de transport din dotarea Inspectoratului General al Poliției, dar și a Ministerului Apărării.

Ploile torențiale cu grindină din zilele de 25 și 26 iulie s-au soldat cu pagube majore în mai multe raioane ale țării.


De la crengi și arbori căzuți, pînă la deconectări de energie și distrugerea locuințelor. Grindina a afectat mai multe hectare cu viță de vie. Totodată, intemperiile au afectat mai multe culturi agricole și livezi.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?