X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Lavrov: Acordurile de pace de la Minsk, 'sub amenințare permanentă din cauza acțiunilor Kievului'

4 iun. 2015,, 15:20   Externe
1804 0

Foto: golos-ameriki.ru

Acordurile de pace de la Minsk se află sub amenințare permanentă din cauza acțiunilor autorităților de la Kiev, care își ignoră obligațiile, a declarat joi ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, potrivit agențiilor de presă AFP, RIA Novosti și TASS.

'Acordurile de pace de la Minsk se află sub amenințare permanentă de a fi zădărnicite, din cauza acțiunilor autorităților de la Kiev, care încearcă să se eschiveze de la obligațiile lor privind stabilirea unui dialog cu Donbasul', a spus șeful diplomației ruse, în timpul conferinței pentru securitate regională a Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

'Linia în direcția supunerii unor întregi popoare în scopul unor idei geopolitice unilaterale a dus la o gravă criză internă în Ucraina', a susținut Serghei Lavrov.

Ministrul de externe al Rusiei a deplîns 'o gravă criză umanitară în Ucraina', unde cel puțin 24 de persoane au murit în lupte în timpul ultimelor 24 de ore, potrivit autorităților ucrainene și separatiștilor.

Guvernul ucrainean îi acuză pe rebelii separatiști că au lansat, în pofida armistițiului în vigoare, o 'ofensivă majoră' lîngă Mariinka, la circa 20 de kilometri de Donețk.

Acestea sînt cele mai importante confruntări de după cucerirea, de către rebeli, a nodului feroviar strategic Debalțevo, la mijlocul drumului între bastioanele separatiste Donețk și Lugansk, cu puțin timp după intrarea în vigoare a armistițiului, la 15 februarie, ca urmare a acordurile de pace de la Minsk.

Conflictul armat între Kiev și separatiștii proruși a făcut peste 6.400 de morți, din aprilie 2014, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?