Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Spicherul transnistrean nu și-a respectat promisiunile date omologului său moldovean

2 iun. 2015,, 09:00   Societate
2218 2
Foto: ziuaveche.ro
Serbarea Zilei Internaţionale a copiilor a avut loc la Chişinău în absenţa copiilor transnistreni. Preşedintele Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Mihail Burla, nu și-a îndeplinit promisiunea şi nu a sosit luni la Chişinău.

După cum a relatat anterior "Infotag", pe 18 mai la Bender a avut loc prima reuniune din ultimii 13 ani a preşedinţilor legislativelor din RM şi RMN – Andrian Candu şi Mihail Burla.

Ei au discutat la întîlnire necesitatea reluării dialogului parlamentar, convenind să desfăşoare următoarea reuniune pe 1 iunie la Chişinău.

"Mihail Burla va sosi împreună cu un grup de copii din orfelinatele din stînga Nistrului. Şi eu voi fi însoţit de un grup de copii. Împreună, pe durata zilei vor participa la programul cultural dedicat copiilor", a spus atunci Candu.

Potrivit lui, spicherul a resimţit îmbunătăţiri în relaţiile cu Tiraspolul.

"Am văzut deschidere faţă de dialog, cooperare din partea domnului Mihail Burla. Este un bun specialist în domeniul economic, cunoaşte bine situaţia economică din regiune. Din 1 ianuarie 2016 agenţii economici transnistreni nu vor mai putea exporta în Uniunea Europeană, dacă nu vor realiza schimbările necesare pentru aceasta, inclusiv în sistemul bugetar. I-am spus că specialiştii de la Chişinău ar putea să le acorde sprijin", a specificat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?