Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Educației vine cu precizări asupra informațiilor eronate

27 mai. 2015,, 16:00   Societate
5382 2
Минобразования: Химию, биологию и физику никто не отменял!
Foto: newsmoldova.md
Astăzi, în mijloacele mass-media au apărut o mulțime de anunțuri privind restructurarea învățămîntului în Republica Moldova, în urma evenimentului-dezbatere organizat de echipa proiectului Tempus „Enhancing the University Autonomy in Moldova (EUniAM)”. Din cauză că au apărut careva informații eronate, Ministerul Educației vine cu careva precizări, informează NOI.md.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Educației, rezultatele proiectului menționat reflectă, în mod exclusiv, opinia și viziunea experților participanți la proiect și, chiar dacă în anumite aspecte coincid cu viziunea strategică a Ministerului, ele nu pot fi nicidecum atribuite Ministerului Educației ca „Proiect de restructurare a sectorului învățămîntului superior în Republica Moldova”.

În privința informațiilor privind modificarea programei școlare, Ministerul vine și aici cu precizări: Ministerul anunță că afirmația potrivit căreia elevii nu vor mai studia chimia, biologia și fizica este una cu caracter de dezinformare. Ministerul Educației precizează că nu există nici un temei pentru afirmația că elevii de la profilul umanist ar putea studia un singur obiect, numit „Științe”, în loc de cele trei discipline.

Textul la care se face referire în cadrul reportajelor de presă este un proiect de cercetare al Institutului de Științe ale Educației în domeniul abordării integrate a disciplinelor școlare și nu face parte din curriculumul școlar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?