X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moldova şi România vor forma un batalion comun de pacificatori

22 mai. 2015,, 17:15   Politică
8929 3
Молдова и Румыния сформируют совместный батальон миротворцев
Foto: studiimoldova.info
Moldova şi România vor forma în curînd un batalion de pacificare propriu cu includerea în acesta, în perspectivă, a militarilor din Polonia şi Ucraina. Asemenea decizie a fost luată la finele vizitei ministrului Apărării al Republicii Moldova, Viorel Cibotaru, la Bucureşti, la invitaţia omologului său român, Mircea Duşa, informează agenţia "Infotag" cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

În activitatea batalionului se planifică folosirea experienţei considerabile a militarilor români, obţinute în cadrul îndeplinirii misiunilor de pacificare şi a exerciţiilor internaţionale.

În comunicat se menționează că s-a decis, de asemenea, majorarea numărului manevrelor la care vor participa soldaţii şi ofiţerii moldoveni, avînd în vedere rezultatele pozitive după exerciţiile comune de la poligonul Smîrdan (au fost desfăşurate exerciţii cu participarea unităţilor din Marea Britanie, SUA, Moldova şi România - "I"). S-a decis că deja în iunie vor avea loc noi manevre internaţionale.

Caracterul actualelor relaţii dintre armatele celor două state este unul "frăţesc şi productiv".

În comunicat se menţionează că partea românească a pledat pentru sprijinirea iniţiativelor Moldovei de asigurare a securităţii regionale.

"Republica Moldova consideră România drept partener strategic în domeniul politico-militar şi ne dorim să facilităm continuitatea acestui proces pentru a garanta un viitor sigur şi prosper celor două armate frăţeşti", se spune în comunicatul de presă.

În document se menţionează că vizita la Bucureşti reprezintă o etapă nouă în fortificarea relaţiilor militar-politice dintre Moldova şi România şi a devenit o platformă de discuţii pentru schimbul de opinii privind starea şi perspectivele cooperării militare bilaterale în contextul extinderii influenţei NATO în România şi în alte state din regiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?