Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Rusia nu s-a opus Acordului de Liber Schimb UE-Ucraina

19 mai. 2015,, 13:40   Externe
2669 1

Эксперты к июлю проработают вопросы имплементации соглашения об ассоциации Украины-ЕС
Foto: tass.ru

Comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, a declarat luni că, oficialii de la Kremlin nu s-au opus amânării intrării în vigoare, începând cu 1 ianuarie 2016, a Acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Kiev în cadrul negocierilor tripartite de la Bruxelles, informează Itar-Tass.

Potrivit înaltului oficial comunitar, din partea rusănu este „menţionată nicio amânare” a acordului de liber schimb dintre UE și Ucraina care „va fi aplicat cu titlu provizoriu începând de la 1 ianuarie 2016″.

În schimb, ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaiev a prezentat o listă de îngrijorări ale Rusiei cu privire la acest acord, care s-ar afla la originea crizei dintre Moscova şi Kiev, fără a bloca negocierile cu UE.

Uliukaiev a declarat pentru presă, la Bruxelles-ul, că nu a ridicat problema amânării implementării Acordului începând de anul viitor.

„Părerea noastră este că perioada care a mai rămas este necesar să fie folosită cât mai eficient posibil”, a declarat oficialul rus, referindu-se la o înţelegere în vederea continuării negocierilor referitoare la gestionarea Acordul astfel încât să răspundă îngrijorărilor Moscovei.

„Nu au existat ameninţări. A fost o atmosferă foarte constructivă”, a adăugat comisarul European pentru Comerț, Cecilia Malmstrom.

În acest context, înaltul oficial comunitar a recunoscut că Ucraina este încă departe de îndeplinirea condiţiilor UE pentru a beneficia de toate elementele Acordului bilateral comprehensiv, dar a subliniat că autoritățile de la Kiev fac progrese în privinţa adoptării legislaţiei necesare şi urmează se plaseze întro poziţie mai bună după şapte luni de reforme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?