X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Ucraina a atribuit Moldovei statut de off-shore

19 mai. 2015,, 10:30   Economie
6108 0
Foto: europalibera.org
Guvernul Ucrainei a actualizat lista țărilor relațiile comerciale cu care vor fi supuse unui control fiscal, incluzînd în ea, în afară de țările-insule off-shore, Moldova și alte țări europene, statele din Asia și Orientul Apropiat, republicile caucaziene și Asia Centrală, precum și unele țări din America Latină, relatează NOI.md.

Agenția ucraineană UNIAN transmite că, potrivit hotărîrii Cabinetului de miniștri al Ucrainei, nomenclatorul include peste 70 de state. În afară de țările-insule off-shore, din acesta mai fac parte un șir de țări europene – Austria, Andorra, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Insulele Spaniole Canare, Cipru, Kosovo, Liechtenstein, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Regiunea Autonomă Madeira (Portugalia), San Marino, Muntenegru, Elveția. Țările din Asia și Orientul Mijlociu – Qatar, Bahrein, Brunei Darussalam, regiunea specială a Chinei Hongkong, regiunea specială a Chinei Macao, Maroc, EAU, Singapore. Republicile caucaziene și Asia Centrală – Georgia, Kirghizia, Turkmenistan, Uzbekistan. Țările africane – Liberia, Liban, Lesotho, Sudan, precum și țările din America de Sud – Panama, Paraguay și Jamaica.

După cum se specifică în hotărîrea Cabinetului de miniștri al Ucrainei, lista a fost alcătuită ținînd cont de unele criterii speciale aplicate față de fiecare țară, inclusiv cota mai redusă a impozitului venit, în comparație cu cea ucraineană (cu 5 la sută și mai mult), lipsa la nivel de stat a informațiilor privind structura proprietarilor persoanelor juridice – parteneri comerciali ai Ucrainei, lipsa unor acorduri privind schimbul de informații între Ucraina și țările menționate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?