X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Amerberg și Grigorciuc nu au fost eliberați pentru a putea participa la alegeri

15 mai. 2015,, 17:45   Politică
3764 1
Амерберга и Григорчука не освободили для участия в выборах
Foto: noi.md
Magistrata Judecătoriei Centru Svetlana Vîșcu a transmis dosarul activiștilor Mihail Amerberg și Pavel Grigorciuc la sectorul Ciocana, notează NOI.md. Judecătoarea a prelungit, de asemenea, arestul la domiciliu pentru cei doi activiști. Astfel, termenul aflării în arest la domiciliu al lui Grigorciuc și Amerberg expiră pe 14 iunie, în ziua desfășurării alegerilor locale. Avocatul Roman Aronov consideră că magistrata și-a depășit atribuțiile.

Solicitat de NOI.md, Roman Aronov a menționat că în acest caz au fost comise mai multe încălcări, incșusiv au fost încălcate prevederile Codului electoral. „Prelungind termenul de arest la domiciliu pentru Amerberg și Grigorciuc, magistrata a ignorat nu se știe de ce documentele prezentate de mine, care demonstrează că cei doi acuzați candidează la funcția de consilier municipal. Conform articolului 46 din Codul electoral, în asemenea cazuri decizia privind prelungirea măsurii preventive poate fi luată doar după o coordonare specială cu Comisia Electorală Centrală. Însă aceasta nu s-a întîmplat, respectiv, și în acest caz drepturile clienților mei au fost încălcate”, a subliniat avocatul. Roman Aronov a menționat că va indica toate aceste încălcări în recursul pe care îl va înainta luni, 18 mai, la Curtea de Apel Chișinău.

Mihail Amerberg și Pavel Grigorciuc, care candidează la funcția de consilier municipal din partea Partidului „Casa Noastră – Moldova/ Frontul Roșu”, de asemenea consideră că în privința lor nu se procedează corect: „Fiecare zi de arest la domiciliu reprezintă o încălcare a drepturilor noastre. Există legea privind imunitatea candidaților în perioada campaniei electorale. Avem un așa hoț minunat ca Șor, care brusc a fost cuprins de dragoste față de orașul Orhei, unde a decis să candideze. Și el nu are nevoie de politică, el dorește să scape de sub arestul la domiciliu. Iar noi acum nu ne vom putea exprima opinia liber”, a spus Pavel Grigorciuc după încheierea ședinței de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?