X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAI explică motivele expulzării din ţară a liderului "Acțiunea 2012"

14 mai. 2015,, 17:15   Societate
4247 0

Foto: noi.md

Ministerul de Interne explică motivele expulzării din ţară a lui George Simion, liderul mişcării "Acțiunea 2012". Potrivit unui comunicat al instituţiei, bărbatul ''intenţiona să desfăşoare activităţi care să pună în pericol securitatea naţională''.

''Articolul 55 al Legii nr. 200 din 2010 menţionează că autoritățile naționale sînt în drept să adopte decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă ca o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională''.

''Astfel, la 13 mai curent, în baza materialelor acumulate, în privința cetățeanului Romîniei, Simion George-Nicolae, de către Biroul Migrație și Azil al MAI a fost emisă și înmînată persoanei decizia privind declararea drept persoană indezirabilă'', anunţă MAI.

Publika.md aminteşte că George Simion, a fost expulzat din Moldova. El are interdicţia de a intra pe teritoriul ţării noastre pe o perioadă de cinci ani.

George Simion a declarat pentru postul nostru de televiziune că autorităţile de la Chişinău nu sînt în drept să-l expulzeze din ţară pentru că nu a comis nicio ilegalitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?