Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

„Blocul roşu” va participa la alegerile locale cu denumirea veche „Casa Noastră Moldova”

13 mai. 2015,, 16:45   Politică
4181 4
"Красный блок" пойдет на выборы как "Наш дом - Молдова"
Foto: pcnm.md
Partidul "Blocul Roşu" va participa la alegerile locale din 14 iunie cu denumirea veche - "Casa Noastră Moldova".

Liderul partidului, fostul deputat Grigore Petrenco, a spus miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că "la al treilea congres, care a avut loc pe 10 mai, s-a decis redenumirea partidului şi adoptarea regulamentului în baza celui pe care l-a avut Partidul Comuniştilor în 2008".

Petrenco a menţionat că "la alegerile locale Partidul va participa cu vechea denumire, deoarece există probabilitatea că Ministerul Justiţiei nu va dori să înregistreze noua denumire".

Potrivit lui, "Partidul are mulţi membri care au părăsit PCRM-ul".

El consideră că "pe flancul stîng trebuie să existe un partid care va lupta cu regimul actual de guvernare şi asemenea partid poate fi "Casa Noastră Moldova" ("Blocul Roşu"), care va fi sprijinit de cetăţeni".

"Sîntem sprijiniţi şi de comuniştii din alte state europene", a spus preşedintele partidului.

Petrenco a menţionat că "partidul intenţionează să se dezvolte activ şi să lupte cu actualul regim de guvernare. Un exemplu este prezenţa între primele cinci locuri în lista partidului pentru consilieri municipali a deţinuţilor politici Pavel Grigorciuc şi Mihail Amerberg, care luptă cu regimul".

El a adăugat că "partidul, de asemenea, va continua să solicite permisiunea Primăriei de a instala panouri cu motourile "Va fi mai bine fără Filat!", "Va fi mai bine fără Plahotniuc!", "Va fi mai bine fără Chirtoacă!".

"Autorităţile consideră că panourile poartă caracter ofensator. Însă locuitorilor Moldovei le va fi cu adevărat mai bine fără cei care au acaparat toate întreprinderile şi instituţiile din ţară", a spus Petrenco, menţionînd că intenţionează să se adreseze la CEC privind permisiunea de a instala panourile, iar dacă va primi răspuns negativ, se va adresa în judecată.

O altă problemă este "implicarea Inspectoratului Fiscal Principal de Stat în fondul electoral al partidului, care a fost înregistrat vineri".

"Din această cauză, partidul nu poate desfăşura campania electorală", a explicat fostul comunist, exprimînd speranţa că "în curînd se va rezolva problema Serviciului Fiscal, unde lucrează oamenii lui Filat, şi accesul la fond va fi restabilit, precum şi se va obţine permisiunea de a instala panourile".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?