Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Veteranii structurilor de forță au ales un format ecologic pentru serbarea Marii Victorii

8 mai. 2015,, 17:15   Societate
3520 0
Foto: vk.com
70 de puieți de stejar vor fi plantați de-a lungul uneia dintre autostrăzile republicane, potrivit hotărîrii administrației Sindicatului Angajaților Organelor de Forță (SAOF) din Republica Moldova. În acest an veteranii structurilor de forță au decis să sărbătorească jubileul Marii Victorii asupra fascismului în format ecologic, relatează NOI.md.

„Nu dorim să facem politică. Nu vrem ca veteranii structurilor de forță, care constituie 90 la sută din sindicatul nostru, să utilizeze în calculele sale electorale vreun partid care manifestă o activitate prea demonstrativă înainte de sărbători. De Ziua Victoriei, noi, copiii și nepoții participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei, vom îmbrăca uniformă de paradă, vom ieși la Memorial, vom comemora eroii, iar apoi vom planta arbori”, a relatat pentru NOI.md președintele SAOF, colonelul în rezervă Iurie Ciofu.

El a relatat că ideea de a serba jubileul Marii Victorii asupra fascismului în format ecologic a apărut la activiștii sindicali spontan: „În momentul de față toți vorbesc despre aceasta. Despre ecologie vorbesc toți. Noi am considerat că ar fi potrivit să marcăm în așa mod sărbătoarea”, a menționat colonelul Ciofu.

„Noi am hotărît chestiunile privind organizarea acestei acțiuni miercuri, 7 mai, la adunarea administrației Sindicatului, la care au participat și vechii noștri parteneri care reprezintă Fabrica „Hidropompa” și întreprinderea „Gara de Nord”. Propunerea a fost susținută de toți, însă realizarea concretă, planificarea ne-au luat cîteva ore”, a spus Ciofu.

În conformitate cu planul elaborat, vor fi achiziționate 70 (potrivit numărului anilor care s-au scurs din mai 1945) stejari tineri, pe care activiștii sindicali, împreună cu producătorii și transportatorii din capitală, îi vor planta de-a lungul uneia dintre autostrăzile țării: „Cel mai probabil, vom crea perdeaua noastră forestieră în raionul Hîncești, în care locuiește sigurul ecolog cu diplomă al Sindicatului. El va planta anual puieți în ajunul Zilei Victoriei”, a menționat președintele SAOF.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?