Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Reînhumarea a 18 soldaţi din Armata Roşie va avea loc pe 7 mai la Capul de pod Șerpeni

5 mai. 2015,, 09:45   Societate
3230 0
7 мая на Шерпенском плацдарме перезахоронят останки 18 красноармейцев
Foto: newsmoldova.md
Ceremonia de reînhumare a rămăşiţelor a 18 soldaţi din Armata Roşie, decedaţi în august 1944, va avea loc pe 7 mai la Complexul Memorial „Capul de pod Şerpeni”, a relatat preşedintele organizaţiei obşteşti "August", Vasile Senicovschi.

Intervievat de "Infotag", el a menţionat, că ceremonia este prilejuită de împlinirea a 70 de ani de la Marea Victorie şi este activ sprijinită de Ambasada Rusiei, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, cu sprijinul Ministerului Apărării şi autorităţilor locale.

"Numele ostaşilor nu au fost identificate. În locurile de reînhumare vor fi puse cruci cu indicarea numărului ostaşilor. Noi, după posibilitate, identificăm datele fiecărui ostaş, le trimitem la arhiva Ministerului Apărării din Rusia, unde se lucrează asupra stabilirii numelor ostaşilor căzuţi. Sperăm că peste ceva timp vom putea instala plăci cu numele ostaşilor. Expediţiile au avut loc pe teritoriul fostului Cap de pod Şerpeni, în zonele satelor Speia, Şerpeni, Puhăceni, raionul Anenii Noi, unde au avut loc cele mai crîncene lupte", a spus Senicovschi.

Potrivit datelor cercetaşilor, în anii 2013-2015, pe teritoriul Moldovei au fost găsite rămăşiţele a 60 de ostaşi din Armata Roşie şi peste 30 de soldaţi din cea germană, căzuți pe cîmpurile de luptă ale războiului din 1941-1944.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?