Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Guvernul Moldovei iniţiază reforma CNA, CC şi ridicarea imunităţii judecătorilor şi deputaţilor

3 mai. 2015,, 12:30   Politică
6050 4

Правительство инициирует реформу НАЦ, КС и отмену иммунитета судей и депутатов
Foto: gov.md

Guvernul va remite peste două săptămîni în Parlament proiectul noii legi cu privire la Procuratură, iar timp de trei luni va iniţia reforma Centrului Naţional Anticorupţie, Curţii Constituţionale şi a Comisiei Naţionale de Integritate. În afară de aceasta, se mai preconizează crearea instituţiilor specializate pentru recuperarea bunurilor obţinute ilegal şi nejustificat, precum şi să iniţieze ridicarea imunităţii judecătorilor şi deputaţilor Parlamentului, deoarece toţi cetăţenii ţării sînt egali în faţa legii.

Acest fapt l-a declarat jurnaliştilor Prim-ministrul, Chiril Gaburici, menţionînd că Guvernul a declarat despre obligaţiile de adoptare a unor asemenea măsuri în cadrul reuniunii comune de lucru cu partenerii externi ai Moldovei, susţinută la Holercani, coordonînd cu ei soluţiile concrete ale problemelor ce ţin de blocul de probleme economice şi sociale, precum şi chestiunile ce ţin de securitate, justiţie şi gestiune.

După cum a menţionat Premierul, pe marginea blocului de probleme economice Guvernul şi partenerii de dezvoltare au convenit asupra facilitării procedurilor pentru producătorii agricoli în scopul uşurării accesului lor pe piaţa internă şi externă, asupra reducerii numărului de autorizaţii şi licenţe pentru excluderea corupţiei, asupra măsurilor concrete de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii, dezvoltării infrastructurii de producţie.

Chiril Gaburici a spus că în cadrul blocului de probleme sociale Guvernul intenţionează să excludă un astfel de fenomen, cum este nefrecventarea şcolilor de către copii. Cabinetul de miniştri intenţionează să majoreze numărul medicamentelor compensate de stat de la 100 pînă la 200. Alte obiective sînt: promovarea legii cu privire la controlul tutunului, instituirea pensiei de bază, ca adaos la pensia pentru limita de vîrstă.

Premierul a mulţumit partenerilor de dezvoltare pentru asistenţa acordată, menţionînd că Moldova are şansa să devină o ţară cu un nivel mai ridicat de trai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?