Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

PCRM a chemat autorităţile să modifice cursul dezastruos pentru ţară

1 mai. 2015,, 15:00   Politică
7131 9

ПКРМ призвала власти изменить гибельный для страны курс
Foto: tribuna.md

Partidul Comuniştilor din Moldova a chemat autorităţile să schime neîntîrziat cursul dezastruos pentru ţară: să restabilească garanţiile sociale, să oprească procesul de manipulare cu stabilitatea financiară a ţării, să restabilească relaţiile de parteneriat strategic cu statele din CSI, să implementeze măsuri urgente menite să susţină economia, agricultorii, să creeze locuri noi de muncă. Acest fapt se menţionează în declaraţia PCRM, lansată cu prilejul Zilei internaţionale a solidarităţii oamenilor muncii, 1 mai, relatează NOI.md.

În document se menţionează că „în Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii vocea ţăranilor, muncitorilor şi funcţionarilor din Moldova se va contopi cu vocile a milioane de oameni ai muncii, care în toată lumea luptă pentru drepturile lor, pentru dreptate, egalitate, împotriva exploatării”.

Comuniştii au specificat că pentru cetăţenii Moldovei cunosc foarte bine cuvintele „asuprire” şi „exploatare”, deoarece oligarhii care sînt astăzi la putere în ţară, au transformat statul moldovenesc într-un instrument de obţinere a supraprofitului din contul majorităţii populaţiei.

După cum se menţionează în declaraţia PCRM, „clanurile oligarhice corupte manipulează cu resursele financiare şi materiale ale ţării, direcţionînd fluxurile financiare în propriile buzunare. Ei sînt indiferenţi faţă de problemele oamenilor, ei sînt indiferenţi faţă de inflaţia galopantă, devalorizarea valutei naţionale, faţă de sărăcia în creştere. Poporul sărăceşte pe zi ce trece, iar guvernanţii se îmbogăţesc tot mai mult”.

În declaraţia PCRM se specifică că exploatarea poporului muncitor se combină cu lipsa de principialitate a puterii în procesele politice, politica internă şi externă a Moldovei. Interesele naţionale ale poporului moldovenesc sînt trădate şi vîndute în favoarea intereselor personale. Clanurile guvernamentale întreprind orice pentru a scoate venituri din ţara care sărăceşte vertiginos. Obiect de vînzare – cumpărare a devenit chiar şi fundamentul statului moldovenesc: este atacată Constituţia, neutralitatea Moldovei, legăturile istorice cu partenerii din Est, mai întîi de toate cu Federaţia Rusă, dreptul oamenilor la educaţia şi serviciile medicale de calitate.

Comuniştii din Moldova au declarat că orientarea declarativă a partidelor de la guvernare spre aderarea la Uniunea Europeană s-a finalizat cu un eşec total. Semnarea în grabă a Acordului de Asociere cu UE s-a transformat în pierderi de milioane pentru ţăranii şi agricultorii moldoveni, a pus sub semnul întrebării existenţa satului moldovenesc.

Comuniştii s-au pronunţat pentru schimbarea neîntîrziată a cursului dezastruos pentru ţară, precum şi au îndemnat la solidaritate toate forţele sociale sănătoase, declarînd că comuniştii din Moldova sînt decişi să restabilească în republică guvernarea democratică, să orienteze dezvoltarea ţării pe calea modernizării social-economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?