X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

În Chișinău se va desfășura ședința Comitetului NATO

30 apr. 2015,, 17:50   Politică
4433 4
В Кишиневе проведут заседание комитета НАТО
Foto: gov.md
Comitetul NATO pentru Parteneriate şi Securitate prin Cooperare în premieră se va întruni la Chișinău, la începutul lunii iunie, anunță site-ul oficial al Guvernului Republicii Moldova. La această înțelegere s-a ajuns joi, 30 aprilie, în cadrul întrevederii premierului Chiril Gaburici cu asistentul secretarului general al NATO pentru Riscuri de Securitate Emergente, Sorin Ducaru, care se află într-o vizită oficială în Moldova, informează NOI.md.

Ședința Comitetului NATO va avea loc în perioada 1-4 iunie curent. La eveniment vor participa 28 de consilieri politici din statele membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Chiril Gaburici l-a informat pe Sorin Ducaru despre procesul de elaborare a noii strategii de securitate națională a Moldovei. Oficialii au subliniat interesul deosebit al părților pentru deschiderea la Chișinău a unui oficiu de legătură al NATO (în Moldova deja activează Centrul de Informare și Documentare al NATO – NOI.md).

Chiril Gaburici a solicitat, de asemenea, suportul Alianţei Nord-Atlantice pentru finalizarea proiectului de distrugere a pesticidelor deosebit de periculoase, cu termen expirat, stocate pe teritoriul Republicii Moldova. La finalul întrevederii, premierul a reiterat invitaţia pentru secretarul general al NATO de a vizita Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?