Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

CNA investighează conflictul de interese dintre auditori, Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor și IFPS

30 apr. 2015,, 12:30   Economie
2709 0
НАЦ изучает конфликт интересов между аудиторами, Минэкономики, Минфином и ГГНИ
Foto: timpul.md
Centrul Național Anticorupție (CNA) investighează prezența conflictului de interese între responsabilii Ministerului Economiei, Ministerul Finanțelor, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) și unele companii de audit care au fost selectate pentru desfășurarea în acest an a auditului obligatoriu la întreprinderile de stat și societățile pe acțiuni în care statul deține peste 50% din acțiuni, informează NOI.md.

Informația a fost comunicată de directorul CNA, Viorel Chetraru, în cadrul examinării de către Guvern a listei companiilor de audit ce urmează să fie aprobate. Potrivit lui Chetraru, la CNA a parvenit o informație despre conflictul de interese dintre funcționarii instituțiilor menționate și companiile de audit, de aceea au fost inițiate verificările de rigoare. În această situație, Guvernul a decis să amîne examinarea și aprobarea listei companiilor de audit pentru efectuarea auditului din acest an la întreprinderile de stat și societățile pe acțiuni în care statul deține peste 50% din acțiuni.

Din această listă fac parte inclusiv companiile „Ecofin-Audit Service” și „Grant Thornton Audit”, care anterior erau conduse de actualul șef al IFPS, Ion Prisăcaru, și ministrul Economiei, Stephane Bride. În total, Ministerul Finanțelor a propus ca în listă să fie incluse 38 de companii de audit selectate în baza criteriilor prevăzute de lege (experiență minimă de 5 ani, lipsa amenzilor din partea societăților pe acțiuni pe parcursul ultimilor doi ani etc.). La 1 ianuarie 2015, în Moldova erau înregistrate 51 de companii de audit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?