Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Chiril Gaburici s-a familiarizat cu arta militară

22 apr. 2015,, 11:45   Societate
3270 2

Кирилл Габурич приобщился к военной науке
Foto: army.md

„Scopul acestor exerciții a fost să vedem cît de pregătiți sînt militarii noștri pentru apărarea țării. Este important ca cetățenii să aibă încredere în Armata Națională. Ne dorim pace și liniște, iar militarii sînt cei care ni le pot asigura”, a declarat premierul Chiril Gaburici, care a vizitat marți, 21 aprilie, aplicațiile militare „Scutul Nordic-2015”, a comunicat Serviciul de presă al Ministerului Apărării. Aplicațiile militare care au inclus exerciţiul tactic cu trageri de luptă au avut loc la Centrul de Instruire militară al Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi. La exercițiu au participat militari ai Armatei Naţionale, colaboratori ai Departamentului Trupelor de Carabinieri şi Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, informează NOI.md.

Scopul aplicaţiilor a fost testarea nivelului de pregătire a efectivului Armatei Naţionale pentru îndeplinirea misiunilor stabilite, dar şi interoperabilitatea dintre diferite subdiviziuni participante. La aplicații au participat peste 500 de militari și circa 100 de unități de tehnică militară și specială.

Aplicațiile tactice s-au desfășurat în zece locuri de instruire, incluzînd deblocarea ieşirii din unitatea militară și eliberarea ostaticilor.

Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a menționat că pentru prima dată pe parcursul unei perioade îndelungate de timp, în Moldova au fost organizate aplicații militare de asemenea amploare, cu participarea subdiviziunilor din mai multe servicii și departamente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?