Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A început să scadă ritmul de creștere a veniturilor ale două celor mai mari rețele comerciale din FR

17 apr. 2015,, 12:15   Externe
2561 0
Foto: blogspot.com
Trei cei mai mari retaileri ruși – „Magnit”, X5 Retail Group și „Dixi” și-au prezentat raporturile financiare pe trimestrul I al anului 2015. Toți au înregistrat o creștere a veniturilor, pe cînd, potrivit datelor Rosstat (Biroul de statistică al Rusiei), în ansamblu pe țară cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a scăzut în ianuarie-februarie 2015 cu 6,1 la sută.

Totodată, ritmul de creștere a veniturilor înregistrate de „Magnit” și „Dixi” a început să încetinească. În martie vînzările înregistrate de ”Magnit” au crescut cu 30,4 la sută, în februarie – cu 35,3 la sută, în ianuarie – cu 34 la sută. În grupul „Dixi” în martie veniturile au crescut cu 24,6 la sută, în februarie – cu 28,5 la sută, iar în ianuarie – cu 30,7 la sută.

Și „Magnit”, și ”Dixi” au înregistrat încetinirea bruscă a fluxului de cumpărători la magazinele „din preajma casei”. În primul trimestru numărul bonurilor de casă în magazinele „din preajma casei” la „Magnit” a sporit cu 0,17 la sută, la „Dixi” – cu 0,2 la sută. Fluxul de cumpărători la Dixi în regiunea Ural a scăzut cu 3,3 la sută.

Ritmul de creștere a cifrei de afaceri s-a încetinit la ambele rețele din același motiv, consideră Maria Kolbina de la „VTB kapital”: consumatorii aleg mărfuri mai ieftine, trec la surse mai ieftine de calorii; ambele rețele concomitent au devenit mai puțin active în investițiile în prețuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?