Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Liberalii propun înăsprirea pedepsei în domeniul jocurilor de noroc

16 apr. 2015,, 13:45   Societate
2584 0
Foto: moldova24.info
Partidul Liberal (PL) a înregistrat un proiect de lege cu privire la înăsprirea luptei cu agenţii economici din businessul cu jocurile de noroc, ce încalcă legea.

Potrivit agenţiei "Infotag", proiectul prevede modificarea articolului din Legea cu privire la jocurile de noroc, ce prevede anularea licenţei. Aceasta va deveni posibil doar în baza Legii privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător (printre punctele principale sînt depistarea datelor neveridice în documentele prezentate organului de licenţiere; neîndeplinirea indicaţiilor privind înlăturarea încălcărilor condiţiilor de licenţiere; neachitarea lunară şi trimestrială în termeni stabiliţi a taxei de licenţiere - "I"), dar şi în caz de neîndeplinire de către titularul licenţei a obligaţiunilor faţă de bugetul de stat şi bugetul asigurării sociale în decurs de trei luni. În opinia liberalilor unii titulari de licenţă se eschivează de la achitarea impozitelor şi taxelor la buget, "astfel statului îi este cauzat prejudiciu major".

"Pentru anul 2014 pierderile din cauza eschivării fiscale în businessul jocurilor de noroc au fost de aproximativ 14 milioane de lei, iar estimările pentru anul 2015 sînt de aproximativ 19,5 milioane de lei. Completările propuse vin să ajusteze cadrul legal existent în vederea excluderii de la eschivarea de plată a taxelor", se menționează în nota informativă a proiectului.

De asemenea, în Politica bugetar fiscală pentru 2015, adoptată de Guvern, la fel se conţin completări al Codul contravenţional, ce prevăd pedeapsă pentru împiedicarea exercitării atribuţiilor de control sau refuzul de a prezenta documentele ce reflectă activitatea economico-financiară a organizatorului jocurilor de noroc. Această contravenţie se pedepseşte cu amendă de pînă la 4 mii de lei. În cazul desfăşurării activităţii în domeniul jocurilor de noroc fără licenţă, cu licenţa suspendată /retrasă sau cu licenţa nevalabilă, amenda va fi de 6 mii de lei, iar accesul în localuri de joc a persoanelor ce nu au atins vîrsta de 18 ani, aflate sub influenţa alcoolului, stupefiantelor sau altor substanţe cu efect puternic va costa antreprenorii 9 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?