X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova și Turkmenistanul își vor intensifica cooperarea în domeniul comerțului, energeticii și transportului

8 apr. 2015,, 11:30   Economie
3127 0
Молдова и Туркменистан активизируют сотрудничество в торговле, энергетике и транспорте
Foto: pan.md
Moldova și Turkmenistanul își vor intensifica cooperarea în domeniul comercial-economic, energeticii, transportului și în alte domenii. Acest fapt a fost specificat în cadrul primei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-turkmene pentru colaborare comercial-economică, precum și a consultărilor moldo-turkmene susținute la nivelul viceminiștrilor de externe, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în cadrul primei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-turkmene pentru colaborare comercial-economică a fost examinat stadiul actual și perspectivele de colaborare a ambelor țări în domeniile comercial-economic, tehnico-științific și cultural-umanitar. În acest context părțile au convenit să-și intensifice activitatea în vederea valorificării mai eficiente a potențialului de colaborare bilaterală moldo-turkmenă, inclusiv în domeniul comerțului, complexului agroindustrial, industriei ușoare, transportului, construcțiilor, energeticii, culturii, științei și educației.

La consultările moldo-turkmene, susținute la nivelul viceminiștrilor de externe, delegația Moldovei a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, iar cea turkmenă – de către viceministrul Afacerilor Externe Vera Hajiyev. În cadrul consultărilor, oficialii au pledat pentru continuarea dialogului politic la diferite niveluri, extinderea și aprofundarea colaborării în domeniile comercial-economic, energeticii și transportului, precum și pentru intensificarea schimburilor în sfera cultural-umanitară. De asemenea, părțile au convenit să semneze un nou program de consultări politice între ministerele de externe ale celor două țări pentru anii 2015-2017.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?