Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Kwasniewski: Rusia crede că UE se va dezintegra, ca și URSS

6 apr. 2015,, 15:15   Externe
5000 4

Foto: infobiz.md

Moscova continuă să promoveze o politică care vizează scindarea unității Uniunii Europene, a declarat fostul președinte polonez Aleksander Kwasniewski într-un interviu pentru ICTV.

"Rusia și anterior a promovat nu o singură politică europeană, ci" 28 + 1 "- adică relații bilaterale, iar una era cea mai neimportantă - cu Bruxelles. Știind acest lucru, UE și liderii europeni trebuie să facă multe pentru ca aceasta să nu acționeze"- a spus el, transmite rosbalt.ru.

Potrivit lui, Rusia consideră că UE este o structură artificială, care "trebuie să cadă", la fel cum "a căzut Uniunea Sovietică"

La rîndul său, ambasadorul Ucrainei în Polonia, Andrei Deșița a declarat că Kievul nu va accepta un compromis cu Rusia în problema Donbasului și Crimeei, răspunzînd la întrebarea presei poloneze cu privire la posibilitatea separării de Ucraina a autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk.

"Guvernul nostru consideră Crimeea teritoriu al Ucrainei. Considerăm că Rusia este agresor. Noi nu luăm în considerare posibilitatea ca Donbasul și Crimeea să fie cedate din cauza unui compromis", - a declarat diplomatul.

Potrivit lui Deșița, Ucraina vrea să restabilească controlul deplin asupra întregului teritoriu și granițelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?