X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Naționala de box a Kazahstanului a sosit la cantonament în Moldova (VIDEO)

5 apr. 2015,, 14:07   Sport
6906 0
Foto: noi.md
Membrii naționalei de box a Kazahstanului au sosit duminică, 5 aprilie, în Republica Moldova pentru a participa la un cantonament comun cu boxerii selecționatei Moldovei, informează NOI.md. Naționala Kazahstanului este reprezentată de 14 boxeri și 3 antrenori, fiind condusă de antrenorul emerit al Kazahstanului Tursîngali Edilov. Cantonamentul va avea loc în perioada 5-16 aprilie în capitala boxului moldovenesc – satul Grimăncăuți, raionul Briceni. Cantonamentul este condus de antrenorul emerit al Republicii Moldova Petru Caduc, care conduce pregătirile echipei naționale.

„Boxerii din Kazahstan se vor antrena pe pămînt moldovenesc în premieră, cu toate că sportivii din țările noastre s-au confruntat de nenumărate ori pe ringurile mondiale. Sînt convins că sportivii din Moldova și Kazahstan au ce-și împărtăși unii altora. Ne vom pregăti împreună pentru principalele competiții ale anului”, a menționat Tursîngali Edilov, care a pregătit naționala țării sale pentru trei ediții ale Jocurilor Olimpice și a crescut o întreagă generație de campioni de talie mondială.

„Orice adversar este demn de respect. Pînă acum nu m-am confruntat cu boxeri din Moldova și sînt convins că acest cantonament ne va oferi posibilitatea să facem schimb de experiență anume în baza acestui principiu”, consideră reprezentantul naționalei Kazahstanului Ali Ahmedov (categoria de greutate 81 kg), care în curînd va debuta pe ringul profesionist.

„Nu trebuie de uitat că acest an este unul preolimpic”, a menționat reprezentantul naționalei Moldovei Mihail Muntean, care a întîlnit delegația sportivă din Kazahstan pe Aeroportul Internațional Chișinău. „Sincer sper că antrenamentele comune cu una dintre cele mai puternice selecționate din lume ne va permite să ne pregătim pentru turneele de calificare la Olimpiadă”, a subliniat boxerul moldovean.

De aceeași părere este și antrenorul naționalei Kazahstanului, Sagatbek Musahanov. „În echipa noastră au apărut mulți sportivi tineri care trebuie să se deprindă cu turneele internaționale, iar cantonamentele internaționale ajută foarte mult în pregătirea pentru principalele competiții ale anului. În luna noiembrie 2015 ne așteaptă Campionatul Mondial, care se va desfășura în Qatar. Sînt convins că sportivii kazahi și cei moldoveni vor avea o evoluție demnă”, a menționat Sagaybek Musahanov.

Cantonamentul comun al naționalelor de box ale Moldovei și Kazahstanului va avea loc în perioada 5-16 aprilie în satul Grimăncăuți, raionul Briceni. Cantonamentul este condus de Petru Caduc, care a creat la Grimăncăuți baza de pregătire a naționalei Moldovei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?