Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Deputaţii au refuzat să adopte bugetul CNPF pentru 2015

3 apr. 2015,, 16:15   Economie
3555 0
Foto: noi.md
Parlamentul nu a reuşit să adopte vineri bugetul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) pentru 2015, din cauza obiecţiilor Partidului Comuniştilor (PCRM) faţă de activitatea instituţiei. Bugetul CNPF se propunea a fi aprobat în sumă de 21,19 milioane de lei faţă de 18,8 milioane în 2014. Comuniştii consideră că Comisia nu merită asemenea buget, deoarece nu face faţă obligaţiunilor sale, informează agenţia "Infotag".

"Cheltuielile depăşesc bugetul cu 600 de mii de lei din motiv că piaţa financiară este inactivă, piaţa asigurărilor nu corespunde cerinţelor. CNPF majorează taxele, dar cu cît sînt mai mari, cu atît comerţul este mai mic. Societăţile pe acţiuni se reorganizează în societăţi cu răspundere limitată. CNPF nu reacţionează la aceasta. Considerăm că asemenea buget este iraţional", a spus deputatul Oleg Reidman.

Liberalii au ironizat în privinţa funcţiei vacante de preşedinte al CNPF, pe care, potrivit informaţiei din presă, o vrea PCRM.

"Dacă reprezentantul PCRM va conduce Comisia, bani nu vor ajunge pentru nimic, deoarece noi ştim cum ei administrează finanţele", a spus deputatul PL Valeriu Munteanu.

După lungi dispute, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a propus amînarea proiectului.

"Propun să audiem CNPF despre activitatea sa. Aruncăm milioane, dar nici nu ştim cum sînt folosite. Proiectul trebuie retras de pe ordinea de zi", a spus el.

Spicherul Andrian Candu a acceptat propunerea lui Voronin şi a amînat votul pentru următoarea şedinţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?