Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Pompierii au intervenit cu 28 de autospeciale

3 apr. 2015,, 15:00   Societate
3361 1
Сотрудники Службы чрезвычайных ситуаций провели генеральную репетицию парада
Foto: trm.md
Pompierii din Chişinău au fost în alertă noaptea trecută. Nu este vorba despre un incendiu sau o catastrofă, ci despre o repetiţie pentru parada dedicată "Zilei Salvatorului", care se va desfăşura sâmbătă. Aproape 30 de unități de tehnică specială ce aparţin Serviciului Situațiilor Excepționale (SPCSE) au fost scoase pe străzile din Chişinău.

Repetiţia pentru paradă a început pe strada Calea Ieșilor, trecând pe bulevardul Ștefan cel Mare. Apoi, autospecialele au făcut cale întoarsă pe strada București până la stadionul Dinamo. Acelaşi traseu va fi păstrat şi în timpul defilării din 4 aprilie.

"În total pentru paradă vor participa 28 de autospeciale de intervenție. La fiecare autospecială va fi câte un conducător auto și o persoană de rezervă. În paradă vor participa și plutoane de ofițeri din efectivul de trupă și comandă, 160 la număr", a afirmat ofițerul de presă al SPCSE.

Oamenii din preajmă au rămas suprinși când au văzut o coloană de autospeciale prin centrul Capitalei:

"- Cum credeți ce se întâmplă? - N-am înțeles, cred că vreo grevă a Serviciului Situații Excepționale. "

"Cred că se fac unele exerciţii, sunt învățați elevii. - Cum credeți, ce fel de pregătiri sunt? - Pregătiri militare. Se pregătesc să apere țara, să fie soldați adevărați. - Aceștia sunt pompieri. - Chiar dacă sunt pompieri, oricum sunt salvatori, ei luptă pentru patrie."

Repetiţia a avut drept scop verificarea funcţionalităţii autospecialelor, printre care sunt şi unităţi de epocă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?