X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Moldova va implementa cu ajutorul Austriei proiectul „Dunărea uneşte”

25 mar. 2015,, 13:15   Economie
2363 0
Молдова внедрит при поддержке Австрии проект "Дунай объединяет"
Foto: trm.md
Moldova va implementa cu sprijinul financiar al Austriei proiectul "Dunărea uneşte", cu scopul de a fortifica capacităţile de coordonare şi promovare a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD) în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, ieri ministrul Vasile Bîtcă a semnat cu directorul general al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), Martin Ledolter, un acord de cooperare, conform cărui Austria va acorda sprijini financiar pentru realizarea proiectului.

În particular, Moldova va primi de la Guvernul Austriei 500 de mii de euro pentru instruirea autorităţilor locale şi centrale, care vor învăţa cum să elaboreze planuri de afaceri pentru a participa la proiectele finanţate de Uniunea Europeană, în domeniul infrastructurii transporturilor, turismului, culturii şi ecologiei.

"Este foarte important pentru ţara noastră. Trebuie să ne învăţăm să ne folosim de vecinătatea cu UE şi să investim cu cap banii acordaţi Moldovei", a spus ministrul, adăugînd că Strategia pentru regiunea Dunării reprezintă atît interese naţionale, cît şi scopurile Programului european 2020.

"Deşi ţara noastră este parte a Strategiei, Moldova pînă în prezent nu a beneficiat de sprijinul necesar pentru crearea unui mecanism funcţional pentru autorităţile locale şi centrale, care ar lucra împreună asupra implementării proiectului strategic în regiunea Dunării. Sperăm că împreună cu partenerii din Austria vom elabora mai multe programe necesare pentru Republica Moldova, care ne vor apropia de ţările regiunii dunărene şi familia europeană", a menţionat Bîtcă.

Martin Ledolter a menţionat că strategia UE pentru regiunea Dunării este bazată pe 11 priorităţi.

"Moldova împărtăşeşte cu Austria prioritatea strategiei ce vizează investiţia în oameni şi capacităţile acestora. Însă în cadrul proiectului se va acorda sprijin pentru promovarea şi altor programe, legate de energia regenerabilă, cultură, turism, transport, mediu şi securitate", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?