Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Moldova și Lituania vor putea face schimb de informații clasificate

23 mai. 22:53   Politică
2329 0

Republica Moldova și Lituania vor putea face schimb de informații clasificate. Cabinetul de miniștri pregătește semnarea unui acord, proiectul urmînd să fie aprobat la următoarea ședință a Guvernului.

Inițiativa aparține Serviciului de Informații și Securitate. La sfîrșitul lunii mai, urmînd să fie semnat de către ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, la Vilnius, transmite realitatea.md.

„Acordul cuprinde dispoziţii referitoare la multiplicarea, traducerea şi distrugerea informaţiilor clasificate, măsurile de protecţie şi accesul la informaţii clasificate, contracte clasificate, vizite, transmiterea informaţiilor clasificate, incidente de securitate, soluţionarea diferendelor, cheltuieli, asistenţă reciprocă, intrarea în vigoare, denunţarea ori modificarea acestuia”, se arată în proiectul documentului.

Acordul va fi semnat în limba de stat, lituaniană și engleză. Acesta va fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată și va intra în vigoare în prima zi a lunii imediat următoare recepţionării ultimei notificări în scris, prin care părţile vor comunica că au implementat procedurile interne necesare pentru a putea aplica reglementările.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?