X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Harunjen: Au fost arestați datornici, nu angajați ai băncii

20 mar. 2015,, 14:45   Societate
4687 1

Харунжен: Арестованы не работники банков, а заемщики
Foto: moldovacurata.md

Șeful Procuraturii Anticorupție, Eduard Harunjen, a comentat pentru NOI.md hotărîrea privind arestarea a două persoane suspecte în cazul sustragerii ilicite a mijloacelor din băncile comerciale ale Moldovei, adoptată de organele de drept la 19 martie.

„Într-adevăr cei doi suspecți, reținuți pentru 72 de ore după audierile din 17 martie, ieri au fost plasați în arest preventiv, a relatat Eduard Harunjen, ei nu sînt angajați ai băncii, ci fondatorii uneia dintre firmele off-shore care a împrumutat bani de la Banca Socială. Termenul de rambursare a acestor credite expiră în anul 2019”. Drept motiv pentru arestare Eduard Harunjen a numit contradicțiile în depoziții, depistate de anchetă.

Șeful Procuraturii Anticorupție a menționat că arestul preventiv, sub care au fost plasați la 19 martie doi figuranți în dosar de către Judecătoria sectorului Buiucani, nu este o modalitate de pedepsire pentru o oarecare infracțiune, ci o măsură de asigurare a mersului anchetei.

În afară de aceasta, Eduard Harunjen a comunicat că angajații organelor de drept au întreprins măsuri pentru recuperarea prejudiciului în cazul în care ancheta va dovedi existența unei intenții criminale în situația privind sustragerea mijloacelor din bănci. Pînă atunci, încă la 17 martie, proprietatea persoanelor suspectate în acest caz a fost pusă sub sechestru. „Bunurile figuranților în acest caz, puse sub sechestru de anchetă, au fost estimate la circa 51 de milioane de lei”, a spus Eduard Harunjen. Este tot ce le aparține oficial și ce a reușit să găsească ancheta”, a menționat procurorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?