Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

SUA: victoria lui Netanyahu nu va avea impact asupra negocierilor privind programul nuclear iranian

19 mar. 2015,, 05:00   Externe
3282 0

Foto: agerpres.ro

Victoria premierului Benjamin Netanyahu la alegerile de marți din Israel nu va avea niciun impact asupra negocierilor în curs cu privire la programul nuclear controversat al Iranului, a făcut cunoscut miercuri Departamentul de Stat al SUA, relatează AFP. Liderul israelian se opune oricărui acord cu Teheranul, pe care îl bănuiește că încearcă să se doteze cu arma atomică, însă Departamentul de Stat nu consideră că realegerea lui Benjamin Netanyahu va schimba situația: 'Noi nu credem că victoria sa a avut un impact sau va avea un impact asupra negocierilor cu Iranul', a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki.

Premierul Benjamin Netanyahu, aflat la putere din 2009, a câștigat alegerile legislative de marți din Israel și ar urma să formeze guvernul. Potrivit rezultatelor Comisiei Electorale după numărarea aproape a tuturor buletinelor, partidul Likud al lui Netanyahu a întrunit 23,26% dintre sufragii, comparativ cu 18,73% cât a obținut formațiunea adversarului său laburist Isaac Herzog.

În timpul campaniei sale electorale, Netanyahu s-a declarat garantul securității Israelului, în timp ce adversarii săi și-au concentrat eforturile asupra tematicii sociale. În fața sondajelor defavorabile, Benjamin Netanyahu a depus în ultimele zile eforturi pentru a-i atrage de partea sa pe cei dezamăgiți de Likud și pe cei indeciși.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?